Het Vijfde Bedrijf

Lady M

In de voorstelling LADY M. wordt het verhaal verteld van de hofdame van Lady Macbeth. Een bijrol die in het stuk Macbeth van Shakespeare maar in een scene voorkomt, namelijk in de eerste scene van het vijfde bedrijf. De Hofdame vertelt in de voorstelling LADY M. haar verhaal en eist de hoofdrol op. Een monoloog van de bijrol die het verhaal van Macbeth vanuit haar oogpunt vertelt en herbeleeft.

LADY M. gebruikt Shakespeare’s Macbeth als rode draad en achtergronddoek om het verhaal van de bijrol te vertellen. Naast dat je dit klassieke stuk op een frisse en ludieke manier meekrijgt gaat het vooral om de hofdame die het niet langer pikt om over het hoofd gezien te worden.  De vragen: “ben ik een bijrol of speel ik de hoofdrol in het leven?” zijn essentieel in deze. En in beide gevallen: wil je wel de hoofd- of bijrol spelen? En wat doe je eraan? In de voorstelling LADY M. Neemt de gedoemde bijrol de touwtjes in handen en zorgt dat ze voor een keer de hoofdrol speelt.

Mocht u de leerlingen willen voorbereiden op het theaterbezoek dan kunt u hier de handleiding voor docenten downloaden.

Wanneer u graag meer informatie ontvangt, een nagesprek aanvraagt of een workshop wilt laten plaatsvinden op school, maakt u dan gebruik van onderstaand contactformulier.