Het Vijfde Bedrijf

Sarah de Bruijn

Afbeelding

Sarah de Bruijn

Geboren op 10 augustus 1979 te Den Haag

Sarah de Bruijn is in 2002 afgestudeerd aan de Haarlem Business School, Media & Entertainment Management. Door haar interesse in de cultuursector is zij vervolgens gestart met Kunst&Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam waar zij in 2005 haar bachelor-diploma behaalde. Sindsdien heeft zij als productieleidster meegewerkt bij diverse organisaties en voorstellingen/festivals.

Sinds 2008 draagt zij de zakelijke leiding van St. Het Vijfde Bedrijf en heeft zij zich als zeer bekwaam op de kaart weten te zetten wat niet onopgemerkt is gebleven. Zij is in de tussentijd ook zakelijk leider geweest van Stichting Wachtende Mannetjes, plaatsvervangend zakelijk leider van ALBA Theaterhuis, produktieleidster van het internationale literatuurfestival Winternachten en de projectleider van de randprogrammering bij het Festival de Betovering. Momenteel is zij de zakelijk leider van dansgezelschap Meijer-Chaffaud, theatergezelschap Dégradé en sinds kort de Cultuurmakelaar van Zoetermeer in opdracht van Cultuurfonds Zoetermeer.

Naast werk als zakelijk leider en productieleider is Sarah de Bruijn altijd bezig met het uitdenken van bijzondere vormgeving bij projecten/voorstellingen. Bij St het Vijfde Bedrijf heeft zij voor het project Op Visite de vormgeving bedacht en uitgevoerd. Ook voor het festival Winternachten is zij nauw betrokken bij de aankleding en uitstraling van de publieksruimte.