Het Vijfde Bedrijf

Nieuws


De nieuwsbrief is eruit en de eerste kaarten voor Monet en de Blauwe Engel zijn verkocht!

Lees de nieuwsbrief hier.


 

Afbeelding

Monet en de Blauwe Engel

De voorbereidingen voor nieuwste productie van Het Vijfde Bedrijf zijn gestart! De tekst is af, het kostuum wordt reeds gepast en het team is compleet.

Monet en de Blauwe Engel, geschreven en geregisseerd door Hans van den Boom, zal op 1 november in premiere gaan en is te zien tijdens de overzichtstentoonstelling 'De Tuinen' ín het Gemeentemuseum Den Haag.


 

CHARLIE

and the art of failing

Gaat naar het Fringe Festival Amsterdam!! En wel in de kleine zaal van Theater Bellevue.

Meer informatie uiteraard op onze website (Lees meer). Of neem meteen een kijkje naar het hele programma van het Fringe Festival: www.amsterdamfringefestival.nl.

Fringe Festival Amsterdam vindt plaats van 5 t/m 15 september.

Afbeelding

Het Vijfde Bedrijf 'Op Visite' bij het congres Age on Stage

OPENDOEK is de koepelorganisatie die het amateurtheater in Vlaanderen en Brussel ondersteunt. Op 30 en 31 vindt het congres Age on Stage plaats. Wij zijn uitgenodigd om een van de workshops te verzorgen gericht op ons project Op Visite. Lees meer


Monoloog tijdens de MUSEUMNACHT!

Op 6 oktober zal Annemarie de Bruijn een 25 minuten durende monoloog van Amalia van Solms brengen. Tekst en regie Hans van den Boom. In opdracht van het Mauritshuis, in de Koning Willem V Galerij (naast de gevangenpoort).

Klik hier voor kaarten en meer informatie.

Wij hopen jullie te zien!

Afbeelding

Een verweesde Mondriaan tussen vrouwen en jazz

★★★★☆ THEATERKRANT

18 september 2017 - Kester Freriks

"De Dansende madonna is, afgezien van zijn eigen werk zoals het geëxposeerd is in het Gemeentemuseum Den Haag, een van de mooiste bijdragen aan het Mondriaan-jaar."

Lees hier de hele recensie!


Op zondag 10 september waren Hans van den Boom en Annemarie de Bruijn te gast bij 'Kunstlicht' op Den Haag FM.

Samen  Hans Janssen, schrijver van de biografie 'Piet Mondriaan, een nieuwe kunst voor een ongekend leven' werden zij geinterviewd over De Dansende Madonna door Eric Korsten.

Beluister het hier!


De teaser is van De Dansende Madonna is af! Gemaakt door Judith Hofland.

Speeldata nieuwe voorstelling De Dansende Madonna bekend

Van 15 september t/m 7 oktober speelt Het Vijfde Bedrijf haar nieuwe voorstelling in de voormalige Appelloods (Den Haag): De Dansende Madonna. Een multi-disciplinaire locatievoorstelling over de mens Piet Mondriaan. In aanloop naar de première zullen er in de zomer al fragmenten op diverse (Mondriaan gerelateerde) momenten en locaties in en buiten Den Haag plaatsvinden. Via deze website en facebook pagina van Het Vijfde Bedrijf wordt dit gecommuniceerd.

Lees hier het persbericht.


 

'Monologen, not by Shakespeare' in de winkels!!

Onze op Shakespeare geïnspireerde monologen zijn gebundeld en uitgebracht. Op 30 oktober hebben wij deze bundel gepresenteerd aan het publiek. Bekijk de foto's van de boekpresentatie hier!

Het boek is te bestellen via ons of direct bij de uitgever: www.itfb.nl.

Lees meer


 

'De Dansende Madonna'

In de herfst van 2017 komt Het Vijfde Bedrijf met een nieuwe voorstelling: De Dansende Madonna. Een multi-disciplinaire locatievoorstelling over de mens Piet Mondriaan.

Lees meer


 

Annemarie bij Shakespeare&Company, Massachussetts, USA.

Annemarie de Bruijn heeft deelgenomen aan de month-long-intensive actorstraining bij het theatergezelschap Shakespeare&Company. Na Tina Packer, Shakespeare-goeroe en oprichter van Shake&Co, al meerdere malen ontmoet te hebben tijdens internationale Shakespeare festivals heeft ze, met hulp van Tina Packer, de overtocht kunnen maken. Een hele inspirerende maand vol scenewerk, sonnetten en monologen.


Een nieuwe recensie is verschenen!

Lady M. is te zien geweest tijdens het 10-jarig jubileum feest van STET The English Theatre op 26 november 2016. Hier is over geschreven door Frans Janssen op de internet pagina 'Blogging Shakespeare'.

De Bruijn’s virtuoso performance in this one-woman show conveyed all of these rapid twists in her character’s consciousness with great conviction.

Lees het hele artikel hier.


Het Vijfde Bedrijf in Shanghai!

Op 10 september 2016 is Lady M in Shanghai te zien geweest tijdens het Shakespeare festival van de Theatre Academy.

Kijk voor de foto's van dit avontuur op facebook.

Onze reis werd gesteund door het Nederlands Consulaat in Shanghai.