Het Vijfde Bedrijf

Aan Tafel

Afbeelding

AAN TAFEL

Een multimediale voorstelling met, en over, eten.

Aan Tafel! is een non-fictie filmdiner waar het niet gaat over de kwaliteit van het eten, maar over de grappige, mooie, ontroerende of belangrijke herinneringen die daaraan vast zitten. 

Via de onderzoeksvraag: 'Hoe smaakt jouw thuis?' zijn film- en documentairemaker Jasper Masthoff en theatermaker Annemarie de Bruijn sinds 2015 op zoek naar diverse grootstedelijke verhalen. Tijdens het diner zit je voorover gebogen en kom je in een persoonlijke één-op-één ervaring met stadsgenoten en proef je de smaken van zijn of haar thuis. 

Inmiddels zijn er vier versies: over Den Haag stadsbreed (Het Nationale Theater 2016), over Amsterdam/de Pijp (CC Amstel 2018), speciaal voor kinderen (kunstfestival de Betovering 2022) en over de Haagse Vinex wijken Ypenburg en Leidschenveen (Bibliotheek Den Haag 2024). 

Wie aanschuift bij Aan Tafel proeft een hutspot van recepten en herinneringen. Met een snufje heimwee.

Credits

Theatermaker: Annemarie de Bruijn 
Filmmaker: Jasper Masthoff 
Decorontwerper: Reier Pos

Productie en meer: Rianne Valstar

Techniek: Vincent Krouwer         

Kok: Julien Spliet

 

In 2015 is dit project ontwikkeld bij en geproduceerd door HNTJong in het kader van Urban Stories. Zij hebben in 2020 de tafel en alle benodigdheden overgedragen aan Het Vijfde Bedrijf. Dankzij HNTJong zijn wij in de gelegenheid om nog meer Aan Tafel versies te maken. Bedankt HNTJong!

Afbeelding