Het Vijfde Bedrijf

Aan Tafel

Afbeelding

AAN TAFEL

Een multimediale voorstelling met, en over, eten.

Aan Tafel! is een non-fictie filmdiner waar het niet gaat over de kwaliteit van het eten, maar over de grappige, mooie, ontroerende of belangrijke herinneringen die daaraan vast zitten. 

Via de onderzoeksvraag: 'Hoe smaakt jouw thuis?' zijn film- en documentairemaker Jasper Masthoff en theatermaker Annemarie de Bruijn sinds 2015 op zoek naar diverse grootstedelijke verhalen. Tijdens het diner zit je voorover gebogen en kom je in een persoonlijke één-op-één ervaring met stadsgenoten en proef je de smaken van zijn of haar thuis. 

Inmiddels zijn er drie versies. Een met bewoners uit Den Haag (geproduceerd door HNTJong), een met Amsterdammers uit Pijp in de hoofdrol (geproduceerd door CC Amstel) en een Aan Tafel JUNIOR (in opdracht van Festival de Betovering). 

Wie aanschuift bij Aan Tafel proeft een hutspot van recepten en herinneringen. Met een snufje heimwee.


Credits

Theatermaker: Annemarie de Bruijn 
Filmmaker: Jasper Masthoff 
Decorontwerper: Reier Pos

Productie en meer: Rianne Valstar

Techniek: Arjan Kruidhof, Ramses Nieuwenhuizen, Vincent Krouwer         

Kok: Julien Spliet

 

In 2016 is dit project ontwikkeld en gemaakt in het kader van Urban Stories van HNTJong. Zij hebben in 2020 de tafel en alle benodigdheden overgedragen aan Het Vijfde Bedrijf. Dankzij HNTJong zijn wij in de gelegenheid om nog meer Aan Tafel versies te maken. Bedankt HNTJong!

Afbeelding