Het Vijfde Bedrijf

Charlie - en de kunst van het falen

Afbeelding Isil Vos (1986) studeerde in 2008 af aan ArtEZ toneelschool in Arnhem.

Sindsdien werkte zij als actrice, theatermaker, regisseur, regie-assistent en producent mee aan verschillende theatervoorstellingen bij onder andere Mighty Society, Theatergroep 42, Toneelgroep Oostpool, de Veenfabriek, het Zuidelijk Toneel en Stichting Nieuwe Helden.

Isil wisselt voortdurend van rol binnen het theater. Als theatermaker en docent maakt en regisseert zij haar eigen theatervoorstellingen die altijd gaan over de falende mens en waarin ze haar acteurs altijd in het hier en nu laat spelen. Haar eigen producties spelen zowel in Nederland als het buitenland voornamelijk op festivals.

Als regie-assistent en projectleider ondersteunt of leidt ze projecten zowel artistiek als productioneel.

Afbeelding Roland Haufe (1980) studeerde in 2009 af aan ArtEZ Toneelschool Arnhem. Sindsdien is hij werkzaam als acteur, schrijver, theatermaker en docent.

Tijdens zijn opleiding liep hij stage bij Het laatste vuur en Onschuld, beide van Alize Zandwijk bij het Ro Theater.
In de jaren daarna was hij te zien in voorstellingen van onder andere Toneelgroep Oostpool, Het Ro Theater, Theatergroep 42, Het Filliaal en de Veenfabriek.
Roland geeft ook clownslessen aan de acteurs van Theaterschool de Trap in Amsterdam.

In de zomer van 2014 speelde hij zijn eerste hoofdrol in de voorstelling Buzz Aldrin waar ben je gebleven, in de regie van Joeri Vos op Oerol.

Ook was hij te zien in Beschuit met muisjes, van Herman Heijermans, eveneens geregisseerd door Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool. De Groene Amsterdammer schreef over zijn rol in Beschuit met muisjes: 'De voor onze ogen in de grondverf gezette en warmgedraaide bourgeoiscreaturen verworden in de tweede akte tot vraatzuchtige monsters, die bovendien ook nog eens een ruim gesorteerd verrassingspakket van bijvangsten uit het slapstickrepertoire tot hun beschikking hebben. Met in de voorste linies de mij tot nu toe onbekende Roland Haufe, die een lenige topcreatie maakt van de drankdoordrenkte oom Aristide.'

In 2015 speelde Roland Richard III in het gelijknamige stuk bij Toneelgroep Oostpool. Ook voor deze rol werd hij door critici alom geprezen. De Theaterkrant schreef: 'Roland Haufe speelt Richard niet: hij is het, in alle weerzinwekkende, verleidelijke en fascinerende details.' Volkskrant: 'Haufe gaat als Richard III van charmant en bestudeerd bescheiden naar berekenend en vilein tot doorgedraaid.'

Afbeelding Ray Vaessen (1961) is theatertechnicus, muzikant en componist.
Hij werkte o.a. voor Toneelgroep de Appel, Het Nationale Toneel en Muziektheater Transparant.

Als theatertechnicus probeert Ray voorwaarden te scheppen waardoor acteur en regisseur ongehinderd voorstellingen kunnen maken.

Hij schreef en speelde de muziek voor twee voorstellingen van Jeugdtheaterschool Rabarber, componeerde het klankdecor voor 20 duizend mijlen onder zee van Toneelgroep de Appel en speelde als muzikant/acteur bij klanktheatergroep Terra Incognita.

Als muzikant zoekt Ray naar de balans tussen sfeergeluiden en kant en klare liedjes. Naar de relatie tussen beeld en geluid. Hij speelt gitaar, piano en orgel, gebruikt loopstations, gitaareffecten, percussie toestellen en zingt.