Het Vijfde Bedrijf

Sorrow in Silence

Afbeelding

Sorrow in Silence

Een video installatie. Drie hokjes die individueel te betreden zijn. De televisie gaat aan en u wordt getuige van een moment van groot verdriet. Gênant, te pijnlijk, dat wat je niet deelt met een ander; uit schaamte, uit zwakte, uit eenzaamheid. We zien het verdriet van een moeder die de hoop verliest in een van haar kinderen, een man wiens leven op losse schroeven komt te staan door verraad van een vriend en een meisje die zichzelf gegeven heeft aan een jongen die haar liefde niet waard bleek.

Geïnspireerd op: Richard III, Othello en A lovers complaint


The Impromptus

'Sorrow in Silence' is onderdeel van de Impromptus serie die Het Vijfde Bedrijf voor het The Hague Shakespeare Festival (19 nov - 1 dec 2013) heeft ontwikkeld.

Drie monologen (a toast by Lady Anne, a toast by Albany en Lost in Denmark) en de video-installatie Sorrow in Silence vormden de rode draad door deze eerste editie van dit festival.

In de lijn van de succesvolle solovoorstelling Lady M. gaat het ook in deze performances om dat wat niet gezegd wordt in het originele werk van Shakespeare. Hamlet, Richard III, King Lear, Othello en het sonnet 'a Lovers complaint' komen allen aan bod, live en op film.

Lady Anne (Richard III) en Albany (King Lear) die los van elkaar van zich laten horen en een toast uitbrengen op hun verachtelijke wederhelft. In Lost in Denmark neemt Annemarie de Bruijn u als Deense detective mee in haar zoektocht naar Hamlet. En in de video-installatie Sorrow in Silence bent u getuige van de stille tranen van een moeder (Richard III), een goede vriend (Othello) en een jong meisje (sonnet 'A lovers Complaint').   

Te samen een kakofonie aan stemmen die door gonzen in het werk van Shakespeare maar die op de achtergrond blijven. Wij laten u middels ons werk tussen de regels doorlezen.