Het Vijfde Bedrijf

Lost in Denmark

Afbeelding

Wordt zowel in het Nederlands als in het Engels opgevoerd.

Lost in Denmark

Lost in Denmark is zover ik weet de eerste liefdesverklaring aan het internet in het Nederlandse toneel. een prachtige tekst en knap extravert spel. Kester Freriks, Theaterkrant november 2013 vier sterren

De websearch Hamlet levert binnen 0,27 seconden 12.00.000 hits op. Na  de solos Cassandra en Lady M gaat Annemarie op zoek naar de man waar niemand ooit over lijkt uitgesproken: Hamlet.

Als Deense detective neemt ze u mee in haar zoektocht. Via de beste vriend van Hamlet weet ze het dichtst bij de man te komen die zo velen intrigeert en ontdekt ze dat ze meer gemeen heeft met Horatio dan ze had kunnen voorzien.

Het Vijfde Bedrijf maakt nieuwe toneelteksten geïnspireerd op klassieke literatuur. In Lost in Denmark wordt niet alleen het verhaal van Hamlet verteld, maar ook een eigentijds verhaal over manische depressiviteit en psychose; hoe het is om dit te hebben en hoe het is om een geliefde hieraan ten onder te zien gaan.


The Impromptus

Lost in Denmark was onderdeel van de Impromptus serie die Het Vijfde Bedrijf voor het The Hague Shakespeare Festival (19 nov - 1 dec 2013) heeft ontwikkeld. Lost in Denmark duurde toen een 40 minuten en is nu doorontwikkeld tot avondvullende voorstelling.

The Impromptus bestond uit drie monologen (a toast by Lady Anne, a toast by Albany en Lost in Denmark) en de video-installatie Sorrow in Silence die de rode draad vormden door deze eerste editie van dit festival.

In de lijn van de succesvolle solovoorstelling Lady M. gaat het ook in deze performances om dat wat niet gezegd wordt in het originele werk van Shakespeare. Hamlet, Richard III, King Lear, Othello en het sonnet 'a Lovers complaint' komen allen aan bod, live en op film.

Lady Anne (Richard III) en Albany (King Lear) die los van elkaar van zich laten horen en een toast uitbrengen op hun verachtelijke wederhelft. In Lost in Denmark neemt Annemarie de Bruijn u als Deense detective mee in haar zoektocht naar Hamlet. En in de video-installatie Sorrow in Silence bent u getuige van de stille tranen van een moeder (Richard III), een goede vriend (Othello) en een jong meisje (sonnet 'A lovers Complaint').   

Te samen een kakofonie aan stemmen die door gonzen in het werk van Shakespeare maar die op de achtergrond blijven. Wij laten u middels ons werk tussen de regels doorlezen.