Het Vijfde Bedrijf

Lost in Denmark

Lost in Denmark

Hamlet, een man waar niemand ooit over uitgepraat raakt. Er zijn academische studies gemaakt, complottheorieën bedacht en vele interpretaties ten tonele gevoerd. Maar Hamlet blijft een niet te doorgronden raadsel.

Een lange tafel met daarop een rode knop die de muziek bedient, een dimmer voor het licht, rekwisieten, kostuums en een Ipad. Een theatermaker die zichzelf de opdracht heeft gegeven een voorstelling te maken over Hamlet door de ogen van zijn beste vriend Horatio. In de geestige vermomming van Deense detective (geïnspireerd op Sara Lund) speurt zij alle uithoeken van het internet af en raakt, net als Hamlet, steeds verder af van haar eigenlijke opdracht.

Lost in Denmark is een volledig nieuwe tekst waarin de psyche van Hamlet centraal staat. Hij raakt steeds verder verstrikt in het web van zijn geest, een web waarin iedereen schuld draagt aan de moord op zijn vader. Door de ogen van Horatio, zijn beste vriend, horen we uit eerste hand wat Hamlet steeds verder deed wegzinken in die ‘poel van waanzin’.

Aan het eind van het originele stuk heeft Horatio Hamlet stervend in zijn armen en krijgt de laatste opdracht: ‘hem te verklaren aan de onbevredigden’. Deze verklaring, dit ooggetuigenverslag, krijg je te zien in Lost in Denmark, afgewisseld met de zoektocht van de theatermaker die vertelt wat er allemaal over Denemarken, Horatio en Hamlet op internet te vinden is.

Afbeelding