Het Vijfde Bedrijf

Op Visite!

Afbeelding

Op  Visite!

Een intiem theaterproject met oude mensen in de hoofdrol

'Op Visite!' zijn bijzondere locatie-voorstellingen over het leven en de herinnering daaraan.

Het idee is begonnen is bij Kamilla Hensema en Annemarie de Bruijn. In 2008 zijn zij gestart met het maken van theatervoorstellingen waarin ouderen de hoofdrol spelen, niet in het theater maar bij de mensen thuis. Niet in een straat maar in de gangen van een verzorgingshuis. Het doel is een unieke ervaring bij het publiek teweeg brengen en de deelnemende ouderen een fantastische periode bezorgen. Wekenlang krijgen zij bezoek van een eigen priv├ę-theatermaker die doorvraagt en nieuwsgierig is naar hun levenservaringen met als afsluiting het ontvangen van publiek die met een enorm enthousiasme luisteren en kijken. 

Laat je meenemen op een toer vol herinneringen!

Dwaal door de gangen van een verzorgingshuis en word hier en daar plots uitgenodigd. Eenmaal binnen word je deelgenoot gemaakt van bijzondere gebeurtenissen, ontroerende, spannende en mooie verhalen uit het leven van de bewoner. 

Tijdens Op Visite! bezoek je meerdere ouderen met ieder een eigen uniek optreden. 

Wekenlang bezoeken jonge theatermakers de ouderen en, ge├»nspireerd door hun verhalen, bouwen zij samen aan een bijzondere performance. Het resultaat is een unieke belevenis voor het publiek en een fantastische ervaring voor deze ouden van dagen. 

Het totaal vormt een voorstelling over mensenlevens en de herinnering daaraan, gebracht door mensen die tussen de 80 en 100 jaar oud zijn.