Het Vijfde Bedrijf

Op Visite!

Verzorgingshuizen. In iedere wijk zijn er wel 1 of 2. Vaak met een bankje voor de deur om te rusten en een parkeerplaats waar familieleden op- en afrijden. Bij binnenkomst stuitend op een receptie en de huiselijke geur van soep. Een gezamenlijke ruimte om te eten, even samen te komen, even bij te praten. En een lift, veel gangen, allemaal dezelfde deuren, met hier en daar een deurmat of een naambordje op de deur. Hier wonen ouderen uit alle lagen van de bevolking in kleine flats met een selectie van hun spulletjes en meubels verzameld door het leven heen. Foto’s van familie, verzamelingen en hobby’s, soms huisdieren, oude liefdes, schilderijen, souvenirs...

De route en de verhalen die ten berde worden gebracht zijn onder regie van verschillende theatermakers, met een verscheidenheid aan disciplines, samengesteld en vormgegeven.

Op Visite! is voor iedereen die van theater houdt, die geïnteresseerd is in mensen van nu en van vroeger of die altijd al eens een verzorgingshuis in heeft willen lopen maar nooit heeft gedaan.

 

Een aantal publieksreacties:

“verrassend, interessant en hartverwarmend! Geweldig om alle verhalen te horen. Heel authentiek en persoonlijk.”  

“Wij moesten lachen om uw verhaal, toch was het ook ontroerend. Ik kon mijn tranen niet inhouden toen u over het echtpaar vertelde! Dank u wel!”

“Ik ben weer in de liefde gaan geloven. Prachtig verhaal van de jongen met wie u heeft gedanst!”

 

“Genoten van het verhaal van een onafhankelijke vrije geest.”

“Heel erg leuk! Je wil gewoon luisteren naar de verhalen van deze mensen. En zij willen het vertellen. Iedereen is er blij mee. Fijne, ontspannen setting. Dankjewel”

“Wat een levensvreugde, dank!”

“Wat een mooi mens & een mooie lach, met een glimlach heb ik van u genoten!”

“Ik had nog meer van uw verhaal willen horen. De tijd ging zo snel”