Het Vijfde Bedrijf

SPEECH

Samen met speechschrijver Renée Broekmeulen zijn er vier toespraken ontstaan. Al reizend door Den Haag met filmmaker Jasper Masthoff strijkt de katheder neer in vier Haagse woonkamers. Lees hier meer over de makers én de deelnemers.

 

MAKERS

 

Annemarie de Bruijn/Het Vijfde Bedrijf is een Haagse producent van theatervoorstellingen en culturele projecten. De reeks speeches in het kader van de Haagse Vrouwendagen is de eerste editie van dit nieuwe concept. Eerdere community-art projecten zijn Aan Tafel en Op Visite.  

Renée Broekmeulen 

Voor dit project werkt Het Vijfde Bedrijf samen met Renée Broekmeulen. Een professionele speechschrijver uit Den Haag. Zij schrijft al bijna 25 jaar speeches voor politici en bestuurders en traint al 20 jaar (bijna) alle speechschrijvers in Nederland. Haar trainingsactiviteiten zijn sinds 1 februari 2021 ondergebracht bij de Speechschrijversvakschool.

Jasper Masthoff

Jasper is een Haagse filmmaker. Na zijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie (Rotterdam) in 2007 met de documentaire ‘Trombon’ werkt hij als freelance cameraman, editor en regisseur. Zijn oeuvre rijkt van fictie tot documentaire. Al eerder werkte hij en Annemarie samen in de realisatie van de transmediale dinervoorstelling Aan Tafel. Kijk voor zijn projecten op Pounding Pictures.

DEELNEMERS

 

Hester de Wolf
(30 jaar) is geboren in Noord-Holland en woont sinds 3,5 jaar met vriend en hond in de Haagse binnenstad. Ze werkt als art-director en fotograaf voor een modemerk.

Jamila Faloun
(44 jaar) is geboren en getogen in Den Haag. Zij werkt als jeugdverpleegkundige en is schoolcoach. Naast haar drukke werk is zij alleenstaande moeder van twee zoons van 10 en 13 jaar oud.

Julisa Nicolaas
(23 jaar) is geboren op Curaçao en getogen in Den Haag. Zij studeert dit jaar af aan de Haagse Hogeschool, Communicatie. Door Corona heeft zij besloten de aansluitende master opleiding uit te stellen en eerst te gaan werken.

Shanella Bridgewater
(56 jaar) is op haar 12de vanuit Curaçao naar Den Haag gekomen. Zij werkt in de ouderenzorg. Naast haar vaste werk heeft zij twee stichtingen (mede) opgericht, AISHEL en Amazing Women’s Centre. Daarmee zet ze projecten op om (met name) vrouwen in Moerwijk/Escamp te verbinden met elkaar en te empoweren.