Het Vijfde Bedrijf

Cassandra

Cassandra Annemarie de Bruijn brengt alom bekende figuren uit de literatuur tot leven op een zeer dynamische manier waarbij ze volop gebruik maakt van haar komische talent. Klassieke drama’s worden hedendaagse komedies zonder aan inhoud te verliezen. 

Onder regie van David Geysen is het nu de beurt aan Cassandra, bekend als de Trojaanse helderziende uit de Griekse Tragediën. Een vrouw die haar leven lang alles heeft zien aankomen maar nooit door iemand werd geloofd. Uiteindelijk is haar hele familie en stad  weggevaagd door een list van de Grieken; het Paard van Troje.

Ook al was het tegen dovemansoren Cassandra heeft met niet aflatende energie iedereen proberen te behoeden voor rampspoed. Ook zichzelf. Uit angst voor wat er komen gaat heeft zij gevaar omzeild, genot vermeden en de liefde afgehouden. Het moment waarop haar levensloop beklonken lijkt en ze niets meer te verliezen heeft, brengt haar het mooiste cadeau: de liefde.

U wordt meegenomen op een humoristische reis waarin Cassandra op zoek gaat naar het onbesuisde verlangen van mensen om tegen beter weten in een slechte keuze te maken, te varen op impuls of intuïtie. Eigenschappen die zij al in haar jonge jaren kwijt is geraakt. Maar bovenal vertelt ze onbeschreven gebeurtenissen uit haar leven. Een leven vol toekomstvisioenen.

Een prachtig verhaal dat het publiek de hele voorstelling op het puntje van zijn stoel houdt, Annemarie de Bruijn is een bonk energie, korte scènes wisselen elkaar in rap tempo af en het licht en decor zorgen voor een visueel spektakel. Cassandra, een voorstelling die je gezien moet hebben.